Kapitelöversikt

Inget hittades

Annons:
Informationen på denna hemsida vänder sig till läkare och sjukvårdspersonal. Patienter hänvisas till Doktorn.com →
Hem / Medicinska nyheter / Hälsoobligation mot diabetes vinner internationellt pris
Hälsoobligation mot diabetes vinner internationellt pris

Hälsoobligation mot diabetes vinner internationellt pris

Annons:

Region Stockholms hälsoobligation, med sin unika finansiella lösning för att förebygga typ 2-diabetes och hjärt-kärlsjukdom, har tilldelats ett pris av internationellt ansedda Environmental Finance. Via en ny digital hälsoplattform; Health Integrator, får användarna stöd av en personlig hälsopedagog och tillgång till hälsorelaterade produkter och tjänster.

Region Stockholm har valt att satsa på en ny digital möjlighet för stockholmarna att förbättra sin hälsa genom att långsiktigt förebygga sjukdomar som typ 2-diabetes och hjärt-kärlsjukdom. Den nya hälsoplattformen, Health Integrator, innebär en potential att minska lidandet, få en bättre folkhälsa och även undvika vårdkostnader på cirka 1,4 miljarder kronor per år.

Webbtidningen Environmental Finance är aktiv inom hållbarhetsområdet och har delat ut priser i olika kategorier sedan 2013. Nu har Region Stockholm fått priset för ”Social project bond of the year”.

– Vi är stolta över att tilldelas detta prestigefulla pris. Det visar att vi i Stockholm är på rätt väg när vi försöker tänka nytt kring förebyggande arbete, för att motverka stora folksjukdomar och för att alla ska få chans att må bra, säger Anna Starbrink, (L) hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.

Den obligation som utvecklats är utformad så att återbetalningen och räntan är kopplad till hur framgångsrik den preventiva insatsen blir. Denna finansiella obligationsmodell som Region Stockholm har tagit fram är den första kända i sitt slag, även internationellt.

Via den digitala plattformen Health Integrator får patienter tillgång till hälsotjänster och leverantörer. Med hjälp av vårdens professioner skräddarsys sedan insatsen efter varje patients behov. Slutligen knyts man till olika leverantörer av tjänster såsom fysisk aktivitet, kost, sömn och stress till patientens vårdbehov.

– Vi arbetar för att skapa ett innovativt och digitaliserat arbetssätt som ska vara lättanvända och lättillgängliga, för att hjälpa personer att behålla och stärka hälsan. Det här är ett gott exempel på det, säger Anna Starbrink.

Läs mer på sll.se

Annons:
Annons:
Nyhetsbrev

PM-medlemskap

Medlemskapet är kostnadsfritt och du loggar in smidigt och tryggt med ditt BankID.

  • check Skräddarsytt nyhetsbrev
  • check Kalkylatorer och blanketter
  • check Skriv ut behandlingsöversikter
  • check Rabatt på PM-boken
Annons: