Kapitelöversikt

Inget hittades

Annons:
Informationen på denna hemsida vänder sig till läkare och sjukvårdspersonal. Patienter hänvisas till Doktorn.com →
Hem / Medicinska nyheter / Patienterna tillbaka till rutinvården
Patienterna tillbaka till rutinvården

Patienterna tillbaka till rutinvården

Annons:

Tack till alla som svarade på Praktisk Medicins enkätundersökning om patientflödet på er vårdenhet! Hela 606 personer har svarat och det verkar nu som att patienterna är på väg tillbaka till rutinvården.

I början av april skickade vi ut en enkät till Praktisk Medicins prenumeranter med tre frågor om upplevelse och förväntningar av patientflödet, som under pandemin har varit allt annat än normalt. I juni 2020 skickade vi ut en liknande enkät. Efter en nedgång av det normala patientflödet såg man i juni en svag uppgång där 29% upplevde att patientflödet var normalt eller ökat jämfört med tidigare. Under april har vi fått in tre gånger så många svar som förra året och nu upplever 48% svarande att patientflödet under april varit normalt eller mer än normalt.

Av de svarande hade 37% vårdcentral som sin arbetsplats, 21% sjukhus, 13% inom privat specialistvård och i övrigt var det blandad uppdelning.

– Patientflödet har sakta men säkert börjat öka, dels tack vare att vaccinationerna har kommit igång men också för att vi har anpassat rutinerna för att minska smittorisken, säger Åsa Petersson, verksamhetschef Hässelby Akademiska Vårdcentral. Vi märker framför allt att personer i riskgrupper som nu har vaccinerat sig börjar känna sig tryggare och hör av sig för att boka tid, som de skjutit upp sedan tidigare.

Under maj-juni förväntar sig 39% att patientflödet kommer att motsvara det normala, 25% tror att det kommer vara mer än normalt och 5% tror att det kommer vara mycket mer än normalt. 21% tror på fortsatt lägre än normalt.

57% av svarande tror att arbetsplatsen kommer kunna hantera patientflödet under maj-juni, 14% tror inte att arbetsplatsen har denna kapacitet.

– Patientflödet har ökat märkbart jämfört med för ett år sedan, säger Åsa Petersson. Nu ser vi fram emot en mer normaliserad verksamhet med möjlighet att utföra vårt ursprungliga uppdrag.

 

 

Annons:
Annons:
Nyhetsbrev

PM-medlemskap

Medlemskapet är kostnadsfritt och du loggar in smidigt och tryggt med ditt BankID.

  • check Skräddarsytt nyhetsbrev
  • check Kalkylatorer och blanketter
  • check Skriv ut behandlingsöversikter
  • check Rabatt på PM-boken
Annons: